Bir Tutkudur KOKOREC

Koyun, kuzu, dana gibi hayvanların bağırsaklarından yapılan ve kimine göre LEZİZ kimine göre ise iğrenç olarak görülen, Avrupa Birliği gündemine Türkiye’den önce giren, kokosuyla gönülleri fet eden yiyecek.

Tüm Türkiye’ye Balıkesir ilinden dağıtımı yapılan kokoreç, başta İstanbul olmak üzere İzmir ve Ankara’da yoğun hayran kitlesi vardır. İstanbul anadolu yakasında en çok rağbet gören kokoreç satıcıları bostancı, kadıköy ve üsküdar sahillerinde bulunur. Kokoreç’i tamamlayan unsurlar; bol kekik, acı kırmızı pul biber, bol tuzlu soğuk ayran veya bira dır. ”Ağzının Tadını Bilen Kokoreç Yer” kokoreç severlerin sloganı dır.

Şu an itibari ile seyyar tezgahlarda kokoreç, çeyrek ekmek arası 2 YTL, yarım ekmek arası 4 YTL olarak satılmaktadır.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: